Mučenka

Mučenka: Tajemství exotické vůně a chuti ve vaší kuchyni

Mučenka: Koření z tropického ovoce Mučenka, exotické ovoce s nezaměnitelnou vůní, skrývá tajemství i v podobě koření. Právě semena mučenky, ukrytá v lahodné dužině, se po usušení a rozemletí mění na aromatické koření s jemně nakyslou, ovocnou chutí. Toto koření, s nádechem tropů, nachází uplatnění v...

Recepty Z Brokolice

Zamilujte si brokolici: Recepty, které vás přesvědčí!

Brokolicová polévka s krutony Brokolicová polévka s krutony je skvělou volbou pro lehký oběd nebo večeři. Je plná vitamínů a minerálů a zároveň je velmi chutná a sytá. Brokolice je bohatá na vitamín C, vitamín K a vlákninu. Krutony dodají polévce příjemnou křupavost. Pro přípravu této polévky budete potřebovat...

Jednoduché Polévky

Hřejivé a snadné: Jednoduché polévky pro každý den

Kouzlo jednoduchých polévek Polévky jsou základem české kuchyně a skrývají v sobě mnohem víc než jen zahřátí v chladných dnech. Jejich jednoduchost v sobě ukrývá kouzlo tradice a chuti, na kterou nedáme dopustit. Stačí si vzpomenout na babiččinu bramboračku s houbami nebo voňavý hovězí vývar s nudlemi. Tyto pokrmy v...

Nas Hostinec Podebrady

Náš Hostinec Poděbrady: Kde se chutě potkávají s pohodou

Široká nabídka jídel Naše restaurace se pyšní širokou nabídkou jídel, která uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. V našem jídelním lístku naleznete speciality tradiční české kuchyně, jako je svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem, vepřo-knedlo-zelo a guláš. Pro milovníky mezinárodní kuchyně nabízíme...

Da Pietro Plzeň

Da Pietro Plzeň: Chuť Itálie v srdci západočeské metropole

Italská chuť v Plzni Plzeň, město piva a pohody, v sobě ukrývá i kousek temperamentní Itálie. A to doslova! Stačí se projít historickým centrem a narazíte na útulné restaurace s nabídkou lahodných pizz, těstovin a dalších italských specialit. Chuťové pohárky vám poškádlí vůně čerstvé bazalky, rajčat a olivového...

Kerndlová

Kerndlová: Sladká tečka za každým jídlem

Kerndlová: Sladká tečka Na závěr si dáme něco sladkého! Žádný pořádný oběd se neobejde bez dezertu a v případě české kuchyně to platí dvojnásob. Ať už máte rádi nadýchané buchty, křehké koláče nebo lahodné krémy, česká cukrařina vás zaručeně uspokojí. Co takhle vyzkoušet tradiční švestkové knedlíky s...

Cokoladovy Fondant

Rozplyňte se blahem: Čokoládový fondant, který si zamilujete

Čokoládový fondant: dezert bohů Čokoládový fondant je dezert, který v sobě snoubí křupavou krustu a tekutý čokoládový střed. Tento dezert je snem všech milovníků čokolády a jeho příprava není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Základem je kvalitní hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa, máslo, vejce, cukr a...

Vláknina Potraviny

Vláknina: Potraviny, které prospějí vašemu zdraví

Ovoce a zelenina: Jablka, hrušky, banány, jahody, maliny, brokolice, mrkev, špenát, kapusta – to je jen malý výběr z nepřeberného množství ovoce a zeleniny, které jsou skvělým zdrojem vlákniny. Snažte se jíst alespoň 5 porcí ovoce a zeleniny denně. Jablka, hrušky, banány, jahody, maliny, brokolice, mrkev, špenát, kapusta....

Chlebicky

Chlebíčky: České Pohoštění, Které Nikdy Nezklame

Chlebíčky: Klasika české kuchyně Chlebíčky, ty malé jednohubky s bohatou oblohou, patří neodmyslitelně k české kuchyni. Jsou symbolem pohostinnosti a oslav, ať už se jedná o narozeniny, svatby nebo firemní večírky. Jejich historie sahá až do začátku 20. století, kdy je v Praze začal připravovat lahůdkář Jan Paukert....

Dajbych

Kam na jídlo? Vyzkoušejte ty nejlepší dajbychy!

Dějiny dajbýchu Dajbých, ten výraz, co v sobě nese tolik touhy a zároveň i špetku smutku z nesplněných přání. Jeho historie sahá hluboko do minulosti českého jazyka, až k praslovanskému slovu daj bogъ, což v překladu znamená „dejž bůh“. Už tehdy se používalo k vyjádření přání, naděje, ale i jakési rezignace,...