Jak vybrat kávu do vaší kavárny

Provozujete kavárnu? Možná právě otevíráte své místo? Výběr kávy do kavárny by měl být promyšlený. Kávu si vybírejte několik týdnů předem. Právě na ní z velké části závisí úspěch vašeho podniku.

Metody přípravy kávy

Při provozování kavárny musíte být otevření preferencím svých zákazníků. Abyste fungovali na nejvyšší úrovni, rozšiřte svou nabídku o kávu z alternativ. Nápoj z překapávače, Frenchpressu nebo aeropressu v kavárně? Proč ne! Nechte hosty objevit vůni a chuť kávy z alternativ. Buďte otevření novým možnostem. Jaká je nejlepší káva? Ta, kterámá nádech vína, chuť založenou na ořechových tónech? Jednoznačná odpověď neexistuje. Vaši zákazníci jsou různí a mají rádi jiné věci. Jedno je jisté – káva ve vaší kavárně musí být kvalitní, aby po ní hosté sáhli ochotněji než doma.

Jakou vybrat kávu?

Jak docílit toho, aby káva podávaná ve vaší kavárně přilákala zákazníky a přinesla vám spokojenost? Výběr kávy pro vaši kavárnu se skládá z více faktorů než jen země, ve které ji provozujete. Vždy vybírejte podle preferencí vašich zákazníků. Jinou kávu budou chtít maminky na mateřské a jinou hipsteři. V blízkosti byznys center volte kávy s co nejuniverzálnější chutí, ideálně tmavší pražené směsi bez acidity. Ve větších městech se nebojte ani světlejších pražených směsí. Chuť kávy pak slaďte i s vaší nabídkou jídel.

Káva musí být kvalitní a čerstvá

Nejen nízká cena je parametr, o který se zajímají vaši zákazníci. Ideálním krokem správným směrem je vybírat kávu z lokálních pražíren. Obvykle vám nabídnou příznivější ceny, především kvalitní a čerstvé suroviny. Spolehlivý partner vám navíc pomůže se zajištěním techniky, jejím servisem a pravidelně dodá kvalitní a čerstvou kávu. Pokud navíc umíte výběr kávy ve své nabídce prezentovat i zákazníkům, získáte si jejich srdce.

Publikováno: 24. 01. 2023

Kategorie: Káva pro kavárnu

Autor: KafemHolajnova