5 nápadů na sezonní drinky do kaváren pro každé roční období

Obsah článku:
  1. Zima
  2. Jaro
  3. Léto
  4. Podzim
Vaši nabídku můžete obohatit o sezónní drinky, které vám umožní vyniknout mezi konkurencí. Důležité jsou kvalitní suroviny, zábavné dekorace a také chytlavé názvy. Přinášíme pět tipů na drinky do kavárny pro každé roční období.

Zima

1. Káva se skořicí v zimě Skořice je jedno z nejoblíbenějších zahřívacích koření, které se skvěle hodí jako doplněk do kávy, dortů a dezertů. Receptů na kávu se skořicí známe mnoho a jediné, co nás při její přípravě omezuje, je naše fantazie. Skořici lze přidat do velké černé kávy, do espressa, ale nejlepším řešením je cappuccino nebo latte macchiato se skořicí. Kávu se skořicí můžete podávat s ochuceným sirupem, ovocem nebo jiným kořením. 2. Hřejivé latté

Hřejivá káva latte s přídavkem sirupů s příchutí je plná zimních vůní a má jedinečnou chuť. Lahodná kompozice sirupů s příchutí dýně a zimního koření vás účinně naladí na zimní náladu a prohřeje vaše promrzlé tělo.

Jaro

3. Malinovo- kávový koktejl s javorovým sirupem

Krémový, sladký, mléčný – takový má být dokonalý shake. Je to nápoj i dezert, proto skvěle funguje kdykoli během dne, dodává energii a zároveň poskytuje obrovskou dávku potěšení. Naším tipem je malinovo-kávový koktejl s mandlovým mlékem a javorovým sirupem. Jedná se o možnost pro opravdové nadšence do kombinace kávy a ovoce, kteří denně ochotně sáhnou po zrnkách z Jižní Ameriky.

Léto

4. Řecké frappé

Ledová káva frappé pochází z Řecka a obyvatelé středomořských zemí po ní sahají pravidelně – a často se neomezují na dva až tři šálky denně. Již nějakou dobu je tato káva velmi oblíbená i u nás. Jaké je její tajemství? V první řadě v jednoduchosti a skvělé chuti. Káva Frappe se připravuje velmi snadno z espressa, kostky ledu a studeného mléka. Můžete jej doplnit o zmrzlinu, čokoládu či šlehačku.

Podzim

5. Brazilské capuccino

Méně známou odrůdou podzimních káv je brazilské cappuccino. Hlavními ingrediencemi jsou kromě cappuccina také para ořechy a akátový med. Díky této kombinaci získá povzbuzující nápoj výraznější chuť. Do nápoje přidejte po mírném vychladnutí med.

Publikováno: 24. 01. 2023

Kategorie: Tipy pro kavárnu

Autor: KafemHolajnova