Plantation

Tajemství plantáží: Co se skrývá za exotickými plody?

Definice plantáže Když se řekne plantáž, většina z nás si představí obrovské lány, kde se pěstuje jedna jediná plodina. Tyhle velkofarmy najdeme hlavně v teplých krajích a jejich minulost není zrovna růžová - jsou totiž dědictvím koloniální éry. Na plantážích se většinou pěstují plodiny jako kávovník,...

Povidlo

Povidla: Tajemství české kuchyně odhaleno!

Co je to povidlo? Kdo by neznal tu vůni linoucí se z babiččiny kuchyně, když vařila povidla nebo marmeládu? Každá správná hospodyňka měla ve spíži police plné těchto sladkých pokladů. Povidla, to je vlastně takové české zlato - hustá, tmavá pochoutka z ovoce, kterou naše babičky vařily hodiny a hodiny, až získala tu...

Yello Energy

Žlutá energie pro nabitý den?

Žluté energetické nápoje: Přehled Žluťáky, jak se těmhle energeťákům často říká, se staly součástí každodenního života spousty z nás. Ať už jste student před zkouškou nebo sportovec před tréninkem, určitě jste po nich někdy sáhli. Slibují přece okamžitý kopanec energie díky kofeinu, taurinu a béčkovým...

Dioptrické Brýle Dámské

Dioptrické brýle dámské: Najděte si ty pravé pro váš obličej!

Trendy dámské dioptrické brýle Dioptrické brýle pro ženy se staly nepostradatelným módním prvkem každodenního života. V současnosti už nejde jen o korekční pomůcku, ale především o stylový doplněk, který dotváří osobnost své nositelky. Na trhu najdete pestrou škálu dámských dioptrických brýlí - od výrazných...

Double Shot

Dvojitá dávka energie: Jak na to?

Dvojitá dávka: Co to je? Do kávového světa patří pojem dvojité presso, který slýcháme v každé kavárně. Ale co to vlastně je? Když si objednáte dvojité presso, dostanete prostě dvakrát víc kávy - barista použije dvojnásobek namleté kávy oproti běžnému pressu. Dvojité presso vám nabídne výraznější chuťový...

Tatarská Omáčka

Tajemství dokonalé tatarské omáčky odhaleno!

Tatarská klasika: majonéza s překvapením Tatarka - ta naše oblíbená klasika, bez které si spousta z nás nedokáže představit pořádný řízek. Už naše babičky věděly, že právě tahle krémová dobrota dokáže pozvednout každé jídlo na vyšší úroveň. Když k ní přidáte pár fíglů, bude ještě lepší. Zkuste třeba...

Pevný Krém Z Mascarpone

Nadýchaný a přitom pevný: Tajemství dokonalého krému z mascarpone

Lahodný dezert: pevný krém z mascarpone Mascarpone, ten úžasný italský smetanový sýr, je prostě nepostradatelný při výrobě sladkých dobrot. Jeho lahodná, hebká struktura přímo vybízí k přípravě nejrůznějších dezertů. Když toužíte po dezertu, který drží tvar, je mascarpone tou pravou volbou. Tuhý krém z...

Dáme Jídlo Praha

Dáme jídlo Praha: Nejrychlejší cesta k plnému bříšku

Rozvoz jídla v Praze: Co potřebujete vědět Když dostanete chuť na dobré jídlo v Praze, nemusíte nikam chodit. Dáme jídlo vám přiveze cokoliv, na co máte zrovna chuť - od klasické české svíčkové přes křupavou pizzu až po čerstvé sushi. V nabídce najdete spoustu pražských podniků, od malých rodinných restaurací až...

Jantarové Korálky

Jantarové korálky: Tajemství ukryté v kapce pryskyřice

Historie jantarových korálků Už od pradávna okouzluje jantar, tahle zkamenělá míza prastarých stromů, lidi po celém světě. K nejstarším důkazům jeho využití patří právě jantarové korálky, které naši předkové nosili. Archeologové objevili, že už v době kamenné, před více než 10 tisíci lety, si z něj lidé...

Old Fashioned

Klasický koktejl: Nadčasová elegance v každém doušku.

Historie Old Fashioned Old Fashioned, tenhle starobylý drink má fakt zajímavý příběh. Vznikl někdy v devatenáctém století, když se začaly míchat první koktejly. V té době to bylo jednoduchý - alkohol, cukr, voda a bitters, nic víc. A přesně takhle se dělá i Old Fashioned - žádný složitý postupy, prostě klasika. Když...

Destilace

Tajemství destilace: Odhalujeme kouzla výroby alkoholu

Základy destilace Destilace je fascinující způsob, jak od sebe oddělit různé kapaliny podle toho, při jaké teplotě se vaří. Když chceme získat alkohol, je destilace naprosto nezbytná - díky ní můžeme oddělit čistý líh od zkvasků. Celý proces je vlastně docela jednoduchý - zkvasky se zahřejí v destilačním kotli, a...