Mandlové cukroví: Vánoční klasika, která nikdy nezklame

Mandlové Cukroví

Mandlové cukroví: Vánoční klasika

Křupavé, voňavé a plné mandlové chuti – takové je to pravé mandlové cukroví. Tato vánoční klasika nesmí chybět na žádném štědrovečerním stole. Příprava mandlového cukroví je sice trochu pracnější, ale výsledek rozhodně stojí za to. Jemné těsto z mandlí, másla a cukru se upeče dozlatova a poté se obaluje v moučkovém cukru. Mandlové cukroví se dá různě tvarovat, ať už do kuliček, rohlíčků nebo hvězdiček. Ať už zvolíte jakýkoli tvar, jedno je jisté – mandlové cukroví potěší malé i velké mlsouny.

Ingredience na mandlové cukroví

Na tohle luxusní cukroví budeme potřebovat: 200 g hladké mouky, 100 g mletých mandlí, 120 g másla, 80 g moučkového cukru, 1 žloutek, špetku soli a vanilkový extrakt. Na dokončení pak 50 g hořké čokolády na vaření.

Jednoduchý recept krok za krokem

Tento recept zvládne opravdu každý! Nebojte se pustit do díla, i když nejste zrovna ostřílení kuchaři. Začneme s přípravou surovin. Vše si hezky nakrájíme, abychom to pak měli po ruce. Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a papriku na proužky. Na pánvi si rozehřejeme olej a opečeme maso dozlatova. Přidáme cibuli a restujeme, dokud nezesklovatí. Pak přijde na řadu paprika a všechno společně podusíme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s rýží nebo brambory. Dobrou chuť!

Tipy pro dokonalé cukroví

Používejte kvalitní suroviny. Máslo by mělo být s vysokým obsahem tuku, mouka hladká a vejce čerstvá. Dodržujte přesně poměry surovin uvedené v receptu. Těsto nechte před pečením dostatečně vychladit, ideálně přes noc. Troubu nepřehřívejte a pečte cukroví na střední rošt. Po upečení nechte cukroví vychladnout na mřížce. Zdobte až po úplném vychladnutí. Skladujte v chladu a suchu, nejlépe v plechové dóze.

Uskladnění mandlového cukroví

Pečené mandlové cukroví skladujte v chladné, temné a suché spížce. Ideální je uzavřená nádoba, která zabrání vysychání a zachová svěžest cukroví. Pro delší trvanlivost lze mandlové cukroví zamrazit. Před zamrazením ho nechte vychladnout a poté ho vložte do mrazicího sáčku nebo nádoby. Takto skladované cukroví vydrží v mrazáku až 3 měsíce. Po rozmrazení ho nechte ohřát na pokojovou teplotu a vychutnejte si jeho lahodnou chuť.

Publikováno: 06. 06. 2024

Kategorie: potraviny

Autor: Marcela Červenáková

Tagy: mandlové cukroví | cukroví